Ung skaperkraft på Løren Torg

23. april 2024

Etter utallige forsøk på å få seg sommerjobb, tok Sophia på 13 år og hennes far, Christian Træland skjeen i egne hender. I 2022 grunnla de iskremskiosken Large Ice Cream Company (LICC) med en visjon om å skape flere arbeidsplasser for unge i Norge.  I år er planen å åpne 33 kiosker og ansette 250 ungdommer. En av disse kioskene står nå stolt på Løren Torg.

– Å støtte bedrifter som gir ungdommen denne type muligheter i arbeidslivet, er noe vi i Selvaag Eiendom virkelig heier på. Her handler det ikke bare om inntekten, men selve jobberfaringen som gir ungdommen et godt første møte med arbeidslivet, forteller Katrine Østensen, markeds- og kommunikasjonssjef i Selvaag Eiendom.

På spørsmålet om hvorfor det er så viktig å gi ungdom ansvar og muligheter, svarer Christian:

– Vi vet at erfaring skaper mestringsfølelse, men kanskje viktigst av alt er ærlighet. Ærlighet er noe arbeidslivet verdsetter absolutt høyest. Feil er uunngåelige, men det å innrømme og lære av dem er det som virkelig teller. Det er her vi i LICC ønsker å gi ungdommen både tillit og mulighet til å utfolde sitt fulle potensiale.

I helgene og gjennom hele sommeren (fra 20.juni) kan du nyte en deilig iskrem på Løren Torg, servert av lokale ansatte fra bydel Grünerløkka.

– Målet er å få ansatt så mange lokale krefter som mulig. Vi er kjempe glad for å kunne sysselsette ungdommen på blant annet Løren og håper flere tar turen for å spise is og kose seg.

Avslutningsvis nevner Christian at han også er veldig glad for å ha med seg private aktører som heier på ungdommene.

– Uten private aktører som Selvaag Eiendom, hadde ikke dette vært mulig. Her handler det om å samarbeide for å skape fremtidens arbeidstakere, og det er vi takknemlige for.