Om Selvaag Eiendom

Eiendom er ikke bare eiendom; det er muligheten til å forvandle byen vi lever, jobber og ferdes i.

Med dette i tankene, utvikler, drifter og leier vi ut eiendommer og bysteder i hele Oslo. Gjennom flere generasjoner og prosjekter, har vi tatt del i utformingen av byen vi alle elsker.

For få ting setter så store spor i en by, som eiendom. Små eller store, kan de endre opplevelsen av gater, kvartal og bysteder. Vårt mål er å utgjøre en positiv forskjell i bybildet. Ved å alltid se etter bærekraftige og innovative løsninger, skal vi å være med å lage en by til glede for dagens borgere, og fremtidige generasjoner.

Historien om Selvaag

Selvaag har funnet nye løsninger for by- og eiendomsutvikling i en mannsalder. Olav Selvaag satte i etterkrigstiden nye standarder i eiendomsbransjen da han utviklet nye bydeler og revolusjonerte byggemetodene. I dag bor over 100.000 nordmenn i Selvaag-boliger og utviklingen av bydeler fortsetter blant annet på Tjuvholmen og Løren.

I etterkrigstiden var boligmangelen i Norge prekær. Olav Selvaag mente strenge byggekrav måtte endres, og at det dermed kunne bygges tre ganger så mange boliger. Det var få som trodde at det var mulig å bygge en fullverdig bolig rimeligere og raskere enn det allerede ble gjort på den tiden. Olav Selvaag tok utfordringen og reiste et prisfornuftig hus basert på nye byggeteknikker på Ekeberg i 1948.

Selskapet vokste over de neste 50 årene og er i dag et stort norsk familieeid holdingselskap med virksomheter hovedsakelig knyttet til eiendomsinvesteringer og -utvikling.

 

Kunsten

Våge, utfordre og begeistre

Under utbyggingen av Veitvet på 50-tallet utplasserte Olav Selvaag 23 skulpturer han ønsket å dele med beboerne. Dette ble starten på Selvaag Art Collection. Gjennom tre generasjoner har Selvaag-familien kjøpt inn over 1000 verk fra norske og internasjonale kunstnere, og delt dem i boligområder, kontorbygg, Peer Gynt Parken på Løren, Skulpturparken på Tjuvholmen og andre steder der folk ferdes.

For Selvaag Eiendom er det viktig å videreføre arbeidet med å dele kunsten, og ved våre kontorbygg og bygulv vil man oppleve deler av samlingen gjennom skulpturer, bilder og fotokunst.

Det er ingen fasit på hva du opplever rundt et kunstverk. Kunst kan provosere, men også stimulere og utfordre tanker og holdninger. Kunst kan skape gode refleksjoner, følelser og stunder. Kunst skaper nye ideer og inspirerer.

På mange måter kan dette overføres til utvikling av eiendom. Et bygulv, et bygg, en inngang, en fasade, kan skape debatt og holdninger – og vi kan bli utfordret. I arbeidet vårt bidrar vi også til glede og begeistring når vi skaper nye opplevelser, nye bygg og nye samlingsplasser. I Selvaag Eiendom er vi vårt ansvar bevisst, og blir daglig inspirert til å tenke nytt og gå nye veier. Derfor er det heller ikke tilfeldig at vi i Selvaag Eiendom sier at vi kan ‘kunsten å utvikle eiendom’.

 • Kamila SzejnochKnappestøperen Peer Gynt-parken
 • KyssetNico Widerberg Silurveien 2
 • Magne FuruholmenRudolph the Chrome Nosed Reindeer Tjuvholmen Skulpturpark
 • Tone Thiis SchjetneAkrobater Silurveien 2
 • Nina Emilie SundbyeVerdensborgeren Peer Gynt Kanonhallen, Løren
 • Håkon Anton FageråsApplaus Silurveien 2
 • Antony GormleyEdge II Astrup Fearnley, Tjuvholmen
 • Elena Engelsen og Per UngPeer og Anitra i ørkenen Løren Torg
 • Harald WårvikArkitekton Silurveien 2
 • Charlie WhiteFleming house, Caltech, Pasadena Silurveien 2
 • Jonathan LaskerThe Future of Thought Silurveien 2

Våre eiere

Olav Hindahl Selvaag
Gunnar Frederik Selvaag