Signerer samspillsentreprise om Dronningens gate 13

21. oktober 2021

Selvaag Eiendom inngår samarbeidsavtale med BundeBygg om rehabiliteringen av det verneverdige foregangsprosjektet i Kvadraturen.

– Det er et komplisert prosjekt når et 120 år gammelt bygg skal rehabiliteres og bygges på. Da trenger vi en samarbeidspartner med gjennomføringskompetanse, og det får vi med en aktør som BundeBygg, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom.

Prosjektet omfatter rehabilitering av kontorer og kjeller på ca. 11.500 kvadratmeter, nybygg i bakgård, og påbygg av eksisterende bebyggelse på til sammen ca. 4.300 kvadratmeter.

Selvaag Eiendom har jobbet med BundeBygg om utviklingen av Dronningens gate 13 siden april, med mål om å inngå en samspillsentreprise. Avtalen som nå er signert gjelder både utviklingsfasen, detaljprosjektering og bygging.

– BundeBygg har en unik kompetanse og erfaring med både historiske bygg og kombinasjonsbygg. Dette gjelder alt fra de ulike elementene som kan være utfordrende i prosjektet til den praktiske gjennomføringen. Vi opplever BundeBygg som en svært kompetent og operativ ressurs inn i alt fra prosjektering til gjennomføring, sier Martinsen.

Gode relasjoner

Nylig ble det kjent at Dronningens gate 13 blir pilotprosjekt sammen med Grønn Byggallianse for nye BREEAM-NOR 3.0 Bespoke, som lanseres i 2022. Målet er at prosjektet skal bli et foregangseksempel for bærekraftig rehabilitering av kulturminner.

– Dronningens gate 13 er bygget i en annen tid med andre krav og forhold. Det er et spesielt og sammensatt prosjekt, hvor et vernet kulturminne skal ivaretas på en god måte, samtidig som vi skaper moderne kontorer og boliger. Som pilotprosjekt for BREEAM-NOR 3.0 Bespoke, er det også mange klimakrav å ta hensyn til, og det passer veldig godt inn i BundeByggs ambisjoner om klimanøytralitet. Dette er en drømmesituasjon når man er opptatt av bærekraft, og de som jobber med dette hos oss er fulle av entusiasme og energi, sier Ole Kristian Berg, administrerende direktør i BundeBygg.

– Selvaag Eiendom er en kunde vi kjenner godt fra før. Vi har jobbet sammen på flere prosjekter, og de er entusiastiske og har ambisjon om å gjøre en forskjell. Vi opplever at de ønsker å gjøre noe mer enn å utvikle en eiendom – de vil gjøre noe mer og bedre. Det stemmer godt overens med våre ambisjoner, og skaper grunnlaget for et godt samarbeid, sier Berg.

INNGÅR SAMARBEID: Administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom og administrerende direktør Ole Kristian Berg i BundeBygg signerer samspillsentreprisen i Krigsskolens lokaler.

 

KULTURMINNE I KVADRATUREN: Dronningens gate 13 skal være et foregangseksempel for bærekraftig rehabilitering av kulturminner. Illustrasjon: Oslo Works/ Tegmark