Selvaag Eiendom styrker seg innen co-working på Tjuvholmen

19. mars 2019

Selvaag Eiendom styrker seg på Tjuvholmen. Selskapet har kjøpt en kontorseksjon i Olav Selvaags plass 5 fra Staff-gruppen, og blir dermed vertskap for Oslos mest eksklusive co-working, InWester.

Selvaag Eiendom eier allerede bygulvet på Tjuvholmen. Etter kjøpet av kontorseksjonen på 650 kvadratmeter, vil også selskapet eie lokalene til Oslos aller første co-working. InWester har vært på Tjuvholmen i ti år, men selskapet har drevet med felleskontor i hele 25 år. Lokalene er veldig eksklusive, tegnet av den kjente norske interiørarkitekten Helene Hennie.
– InWester er en liten institusjon på Tjuvholmen. Derfor er vi stolt over at vi nå blir vertskap for selskapet. Vi ønsker å bidra til videre utvikling for InWester. Vi kommer også til å diskutere mulige samarbeidsprosjekt med vår egen co-working og prop-tech-hub på Madserud Gård, sier eiendomsdirektør Hege Skjelbred Hatlemark i Selvaag Eiendom.

Eksklusivt for investorer
InWester er et kontorfellesskap utelukkende for investorer. 40 investorer forvalter aksjer, eiendoms- og fondsinvesteringer for mellom 10 og 20 milliarder fra kontorene på Tjuvholmen. Eiendom utgjør 60 prosent av dette.
– Dette miljøet er unikt også i internasjonal målestokk. Jeg har aldri sett en co-working som ligner på det miljøet vi har skapt her. Målet vårt er å sette sammen flinke folk som ønsker en tilhørighet. Vi har skapt et fantastisk miljø for verdiskaping, basert på felles verdier. Mange av våre leietakere, som vi kaller samboere, tjener inn leiekostnadene på verdien av å være i dette miljøet, sier Lars Staff i InWester. Han eier også Staff-Gruppen som selger kontorseksjonen til Selvaag Eiendom.

– Vi selger kontorseksjonen for å gi oss selv muligheten til å ekspandere. Selvaag Eiendom eier hele bygulvet på Tjuvholmen, og vi kunne ikke fått en bedre gårdeier enn dem. Nå må vi se på hva vi i fellesskap kan skape av synergier med aktiviteten Selvaag Eiendom allerede har på Tjuvholmen. Vi er også nysgjerrige på miljøet Selvaag Eiendom selv bygger opp på Madserud Gård, sier Lars Staff.

Venteliste
InWester har i årevis hatt venteliste på co-workingen på Tjuvholmen. For et halvt år siden åpnet InWester også opp en avdeling på Aker Brygge. Den også ble raskt fylt opp. Det unike med InWester på Tjuvholmen er at det er et rent investeringsmiljø som deler analyse og markedsinnsikt med hverandre. Flere ganger i uken arrangerer InWester faglige fellesmøter, der makroøkonomer, politikere og profilerte næringslivsledere holder foredrag.

– Dette er veldig rendyrket. Når noen gjør en god deal feirer vi sammen. Vi er veldig opptatt av å heie hverandre frem og bygge et rent vinnerlag her, forteller Lars Staff.