Selvaag Eiendom selger Madserud Gård til ORO

26. april 2022

Selvaag Eiendom selger Madserud allé 34 til ORO, som tar over eiendommen 3. mai.

ORO sin plan er å skape et hjem for alle ORO-gruppens ansatte og samtidig fortsette å utvikle Madserud Gård for leietakere med tilknytning til eiendomsbransjen.

– Eiendomstransaksjoner skjer nærmest daglig i vår bransje, men innimellom skjer det salg som får oss til å stoppe litt opp, fordi det er noe helt spesielt med eiendommen som selges. Madserud Gård er en slik eiendom. For oss i Selvaag Eiendom har Madserud vært mer enn en eiendom. Madserud Gård er i seg selv en perle med en helt unik beliggenhet, arkitektur, historie og over 11 mål parkanlegg. I tråd med fremtidige satsinger og planer er tidspunktet for salg riktig, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom.

– Vi er glade for at Selvaag Eiendom valgte å selge til oss, og for at ORO får muligheten til å være med på den videre reisen til fantastiske Madserud Gård. Det er ikke ofte slike eiendommer kommer for salg, her bød det seg en unik mulighet etter over 50 år i Selvaags eie.  Vi liker eiendommer og områder som vi kan påvirke, skape og utvikle. Som eiendomsselskap er det også hyggelig å bo i eget hus med sjel, her får vi mer enn nok plass og dermed mulighet til å videreutvikle et eiendomshus som også kan romme både investorer og andre gode samarbeidspartnere i bransjen.  Vi har stor tro på denne miksen samtidig som vi håper at mange av dagens leietakere på eiendommen vil være med videre, sier Anders Aasand i ORO.

Viderefører kontorfellesskapet

Selvaag Eiendom etablerte bransjens første rendyrkede proptech hub på Madserud Gård for over tre år siden. Målet var å skape et miljø for selskaper som ønsket å bidra med nytenking innen proptech, og dermed også være en inkubator for utvikling av eiendomsbransjen.

– I tillegg til å bli kjent med en lang rekke spennende nye selskaper, har vi også tilegnet oss verdifull erfaring og kunnskap med fleksible arbeidsmiljøer, arealer, avtaler og selskapers ulike behov for skalering. I dag er fleksibilitet kanskje et av de mest omtalte temaene i bransjen. Vi har driftet et konsept med oppimot hundre medlemmer, og samtidig forvaltet en historisk eiendom med Selvaag-standard. Det har bidratt til at Madserud Gård er blitt en attraktiv eiendom, sier Martinsen.

– For oss er det selvsagt ekstra hyggelig at ORO ønsker å videreføre kontorfellesskapet under sin regi og sitt format. Det betyr at dette unike miljøet kan få leve og utvikle seg videre med ny eier.