Selvaag Eiendom satser på mobilnøkler

27. mars 2023

Selvaag Eiendom henter inn det norske teknologiselskapet Unloc for å øke sikkerheten til deres bygg. Avtalen skal eliminere fysiske nøkler og brikker på avveie. Selskapet er nå en del av Europas største utbygging av smartlåser og mobilnøkler.

Selvaag Eiendom skal gjøre det enkelt for leietaker å administrere tilgangsnivå for egne ansatte og andre brukere eller leverandører til lokalet. Leietaker kan nå dele tidsbegrenset tilgang og åpne dørene sikkert med egne mobilnøkler.

– Avtalen bidrar til en kostnadseffektiv drift på alle våre eiendommer, samtidig som den styrker sikkerheten og kontrollen for leietaker med absolutt ingen nøkler på avveie, sier direktør for Kommersiell Eiendomsdrift, Bjørn Bratt Aanesen.

Unloc ønsker å digitalisere nøklene og åpne dører for alle overalt. Frem til nå har Unloc primært samarbeidet med Norges største boligbyggelag, som dekker rundt 80 prosent av boligene i Norge. Samarbeidet med Selvaag Eiendom i spissen, er en strategisk satsing inn i næringsbyggene i Norge. Både Unloc og Selvaag Eiendom setter trygghet som øverste prioritet, og samarbeidet skal sikre tryggere, enklere og mer fleksibel tilgang av enda flere dører på tvers av landet.

– Vårt mål er å bli kvitt nøkler. Også de som er på avveie. Det skal være enkelt og sikkert å åpne dører for leietakere, ansatte, tjenesteleverandører, osv. Like enkelt og sikkert som å betale med Vipps, sier gründer og CEO i Unloc, Kris Riise.

Restauranten Døgnvill er leietaker hos Selvaag Eiendom på Tjuvholmen og har møtt på flere utfordringer knyttet til ansatte som trenger nye nøkler, leverandører som må inn utenfor åpningstid og ekstrahjelp som har behov for tilgang. Restauranten har nå gått over til mobilnøkler, og er veldig fornøyde med den fleksible løsningen:

– Å kunne dele mobilnøkler «on the go» er det som tilfører mest verdi, sier daglig leder, Oda Buskenes Andersen. I tilfeller der leverandører må inn grytidlig på morgenen, er det nå enkelt å tildele nøkler i en tidsbestemt periode, samtidig som vi får beskjed når leverandøren har kommet seg inn. Vi slipper derfor å selv måtte være til stede eller betale annet personell for å åpne dørene, legger Andersen til.

Selvaag Eiendom tar sikte på å ha digitalisert adgangen til hele porteføljen ved utgaven av 2023.