Selvaag Eiendom kjøper nok en logistikkeiendom på Berger

10. november 2020

– Selvaag Eiendom har styrket sin portefølje innen logistikk, gjennom kjøp av Fjellboveien 13 på Berger. Dette er strategisk investering, og med denne eiendommen har vi nå to meget gode lager- og logistikkeiendommer på Berger. Dette er svært riktig for oss med tanke på hvordan markedet er i endring og hvor det er et stadig økende behov for lagereiendommer med gode beliggenheter, sier Cecilie Martinsen, administrerende direktør i Selvaag Eiendom.

-Eiendommen ble overtatt av Selvaag Eiendom 5. november 2020 fra Fabritius , og eiendommen er fullt utleid til Freja, et ledende privateid logistikkselskap som ble etablert i Danmark i 1985. Fjellboveien 13 ble bygget i 2009 og er tilpasset Freja og deres krav til bygget, som for øvrig har vært leietaker siden ferdigstillelse. Leieforholdet løper frem til utgangen av 2027, sier investeringsansvarlig Mari Lill Gjerde i Selvaag Eiendom.

Bygget er i meget god stand og er svært godt vedlikehold av Freja, som er en aktiv og kompetent drifter. Bygget har gode takhøyder på ca 10m, godt med kjøreporter, og romslig uteområde som sikrer enkel og trygg manøvrering selv for de største for trailerne, fortsetter Gjerde.

To eiendommer nært hverandre på Berger gir gode muligheter for et bedre og mer fleksibelt tilbud både til nye og eksisterende leietakere, avslutter Mari Lill Gjerde.

Fabritius, som besitter flere eiendommer i området, er selger av eiendommen.
-Fjellboveien 13 med Freja som leietaker er en flott eiendom med god beliggenhet, og da er det bra at en profesjonell eiendomsbesitter som Selvaag Eiendom kan overta driften videre. Fabritius er store på lager- og logistikkeiendommer og vi skal fortsatt vokse innen nisjen, men vi har nå flere større prosjekter i pipeline og rom for å igangsette betydelig med nybygg i årene som kommer, og da kan det være greit å frigjøre noe kapital til videre utvikling, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Transaksjonen er tilrettelagt av Arctic Securities,  Advokatfirmaet Haavind har bistått Selvaag Eiendom som juridisk rådgiver og Union har vært næringsmegler i kjøpsprosessen. Advokatfirma Føyen Torkildsen har bistått Fabritius og Akershus Eiendom har stått for salgsprosessen fra Fabritius sin side.

Fjellboveien 13 er en del av Fjellbo Næringspark og består av et funksjonelt logistikkbygg på
11 470 m2 og en tilhørende tomt på 25 000 m2.

Selvaag Eiendom utvikler, drifter og leier ut næringslokaler i Stor-Oslo. Les mer på: www.selvaageiendom.no

Kontaktperson Selvaag Eiendom;
Cecilie Martinsen, Administrerende direktør. Mail: cm@selvaageiendom.no ,  mobil 982 65 683

Kontaktperson Fabritius:
Martin Frivold, Forretningsutvikler og analytiker. Mail: martin.frivold@fabritius, mobil 977 47 579