Selvaag Eiendom er en av Norges beste arbeidsplasser

19. mars 2019

Selvaag Eiendom tar en knallsterk femteplass i sin klasse i Great Place to Works kåring av Norges beste arbeidsplasser. Eiendomsselskapet har bedret resultatet i kåringene de siste tre årene, og belønnes i år med plass på topplisten.

– De beste arbeidsplassene har en åpen kultur der ledelsen inkluderer medarbeidere i viktige avgjørelser, søker innspill og oppleves som åpne og tilgjengelige. På disse områdene er Selvaag Eiendom blant de aller beste i Norge. Vi har sett en fin kurve for eiendomsselskapet de siste tre årene. Ledelsen har bygget dette sten på sten gjennom systematisk jobbing med alle sider av organisasjonen. Jeg har selv vært rådgiver for selskapet og sett hvor grundig de har jobbet med ledelse, strategi, tillit og kommunikasjon. De har fått til et veldig sterkt løft, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work i Norge.

Han vil spesielt framheve tillitsdimensjonen som Selvaag Eiendom har lykkes godt med.
– Ledelsen i Selvaag Eiendom har vært ekstremt tydelig på hvor de er og hvor de skal. De har skapt stor tillit internt. Vi ser av resultatene at de har med seg hele laget. De klarer å informere om det de ansatte føler er viktig. Dessuten har de skapt en fantastisk kultur på arbeidsplassen, der det er lov å gjøre feil og der det er et mål i seg selv å prøve nye metoder. Dermed jobber de annerledes og smartere. Dette er en viktig driver for et selskap som ønsker å skape innovasjon, sier Jannik Krohn Falck.

Stolt av resultatene
I Selvaag Eiendom er stemningen på topp som følge av den sterke 5. plassen i gruppen for bedrifter med mellom 20 og 49 ansatte. Det er 16. gang at kåringen gjennomføres i Norge. 217 virksomheter med til sammen 30 000 medarbeidere deltok. I kåringen settes det spesiell fokus på gjensidig tillit, troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap. På alle disse områdene skårer Selvaag Eiendom høyt over gjennomsnittet.

– Dette er en stor tillitserklæring fra alle medarbeidere i Selvaag Eiendom. Vi er veldig stolt av å være en av Norges beste arbeidsplasser. Vi har veldig motiverte ansatte som vet hvor vi skal og som står på og bidrar hver dag på vei mot målene. Vi har mye å være stolt av, og utrolig mye spennende foran oss, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom.

Skårer maksimalt
Selvaag Eiendom oppnår hele 97 prosent på troverdighet, 97 prosent på stolthet og 98 prosent på felleskap i undersøkelsen av maksimalt 100. På nesten alle områder oppnådde Selvaag Eiendom forbedring sammenlignet med fjoråret. På spørsmål om ledelsen holder det de lover og om ledelsen stoler på medarbeiderne sine nådde Selvaag Eiendom utrolige 100 prosent. Også på rettferdighet, ærlighet og etikk ble det 100 prosent i resultat.

– Involvering er ikke et enkelt “stunt”, men noe det kontinuerlig må tilrettelegges for. Ledelsen i Selvaag Eiendom vet at menneskene og kulturen er avgjørende for å vokse videre. De tar konsekvensen av det på alle områder i selskapet. Det er bare å gratulere med et kjemperesultat, sier Jannik Krohn Falck.