Nationaltheatrets betydning på Løren: Kulturelt knutepunkt

27. juni 2023

I over 120 år har landets hovedscene vært en viktig arena for norsk scene- og teaterkunst, men teatret har ikke bare hatt en innflytelse på sentrum av Oslo.

I 2020 etablerte Nationaltheatret seg på Løren og flyttet inn i det verneverdige industribygget, Kanonhallen. Bygningen ble opprinnelig brukt som en ammunisjon-fabrikk og har derfor fått navnet Kanonhallen. Etter en grundig renovering og tilpasning til teaterformål, har Kanonhallen blitt en imponerende arena for teaterforestillinger.

– Vi har fra dag én opplevd at Løren har tatt imot Nationaltheatret med åpne armer. Med kritikerroste forestillinger for barn og voksne og ikke minst de populære «Kanonlørdagene» vi har arrangert, har Kanonhallen raskt blitt et kulturelt knutepunkt for hele byen, ikke bare for Løren. Nå håper vi at Løren-beboerne tar turen innom Nibelungens ring, I vårt sted og familieforestillingen Den fantastiske Mikkel Rev, som alle har premierer i høst, forteller Øystein Hygen Christensen, Informasjonssjef i Nationaltheatret.

Konsept- og utleiesjef, Emil Thompson i Selvaag Eiendom er stolt over å ha Nationaltheatret som leietakere i Kanonhallen.

– Kanonhallen er i seg selv et flott og antikvarisk bygg, og med Nasjonalteateret som leietaker, skapes det et kulturelt samlingspunkt både for voksene og barn i en historisk atmosfære. Vår ambisjon for Løren er nettopp å bidra til god bystedsutvikling med tilhørende attraktiviteter. Med fokus på å bevare bygningen med respekt for den historiske betydning, kombinert med moderne tekniske installasjoner og fasiliteter, har dette gitt en helt unik ramme for publikum som besøker Nationaltheatret. Kanonhallen på Løren er dermed ikke bare et viktig kulturtilbud, men også et flott eksempel på hvordan historiske bygninger kan transformeres og tilpasses moderne behov og aktiviteter.