Moderne legesenter i hjertet av Løren

28. mai 2020

I mai åpnet Lørenlegene for første gang dørene for nye pasienter på Løren. Med tre erfarne fastleger, en helsesekretær og eget laboratorium er de bedre rustet enn de fleste fastlegekontor.

I Lørenveien 38, samme som House Of Nerds tidligere holdt til, har det nå flyttet inn et fullverdig og toppmoderne helsetilbud. Den sentrale beliggenheten til Lørenlegene gir kort gangavstand til fastlegen om behovet melder seg.

– I likhet med resten av helsetjenesten har også vi i mye større grad måttet ty til digitale kanaler og plattformer ved pasientkonsultasjoner, og dette vil nok fortsette en stund til. Likevel vil vi minne om at du trenger ikke å bekymre deg for smitte ved personlig oppmøte. Her er det tryggere enn noe annet sted, forklarer daglig leder og fastlege Gauhar Chaudhry.

Ikke et typisk legekontor

Lokalene er pusset opp i en dus gråfarge ment å gi en behagelig og lun velkomst. På veggen i det romslige venterommet henger det et fargerikt maleri, og det er lite som minner om det tradisjonelle legekontorets stramme hvite vegger.

– Vi ønsket å gå vekk fra tradisjonelle hvite veggene. Førsteinntrykket man får når man kommer inn på et legesenter er viktig. Derfor ønsket vi mer farger da vi fikk valget, sier Chaudhry.

Chaudhry og hans kolleger – fastlegene Staffan Jacobsen og Joseph Ande, og helsesekretær Katrine Solbakke – var alle tidligere tilknyttet Sinsenklinikken Medical City, nå blir de Lørens lokale og sentrale fastleger.

Egen lab og rom for mer

Lørenlegene har i tillegg investert i egen lab, slik at pasientene slipper å gå andre steder for å ta blodprøver.

– Det å kunne ta blodprøver og gjennomføre en konsultasjon på samme sted forenkler legebesøket betraktelig for pasientene. I tillegg betyr det at vi raskere oppdager om prøvene må sendes videre til ytterligere undersøkelser, forteller Chaudhry.

Chaudhry kan fortelle at de har en intensjon om å utvide praksisen etter hvert.

– Å ha en egen lab og eget kirurgirom for behandling av småskader der vi blant annet kan fjerne føflekker og sy sår gjør oss nok bedre rustet enn de fleste fastlegekontor. Fortsatt har vi god plass i lokalene så med tiden håper vi å kunne supplere tjenestene våre med for eksempel en fysioterapeut og en gynekolog, legger han til.

Enkel oversikt og booking

Lørenlegene er tilknyttet journalsystemet til Helsenorge.no noe som gjør det enkelt for pasienter å bestille time, fornye resepter eller starte e-konsultasjon med legen sin.

– Vi skal hjelpe alle, uansett. Fordelen ved at vi bruker de digitale løsningene tilgjengelig hos Helsenorge er at du som pasient skal raskt og enkelt få oversikt og innblikk i egen helse, i tillegg til at de sparer tid ved å booke timene direkte på nett, sier han.

I dag er kontoret i full sving og flere nye og gamle pasienter har funnet veien til det nye legekontoret midt i hjertet av Løren.

– Du finner oss i Lørenveien 38 og kommer du med bil kan du benytte deg av en time gratis kundeparkering rett utenfor døren. Vi ønsker alle gamle og nye pasienter velkommen, avslutter Dr. Gauhar Chaudhry.

Artikkelen er hentet fra: loren.no