Byggstart ser tegn til at byggelysten er tilbake i privatmarkedet

20. mai 2020

Det har vært en spesiell tid for flere av medlemmene på Madserud Proptech Hub, og mange melder om endringer i etterspørselen som følge av korona-viruset. Markedsplassen Byggstart.no kan imidlertid fortelle om betydelig økning i aktivitetsnivået de siste ukene.

Mange er spente på hvordan korona-viruset og de påfølgende tiltakene vil treffe eiendomsbransjen og norsk økonomi. Fra utbyggere meldes det om stopp i mange tidlig-fase prosjekter og en avventende stemning. Det er betydelig usikkerhet knyttet til utviklingen i boligmarkedet og boligbygging fremover.

Markedsplassen Byggstart.no melder imidlertid om at aktivitetsnivået har tatt seg betraktelig opp etter noen roligere uker rett etter utbruddet. Byggstart kobler privatpersoner med kvalitetssikrede entreprenører for byggeprosjekter i hjemmet. Fokuset ligger på de større prosjektene, fra 200.000 kr og opp til 30 millioner kr. Typiske prosjekter er tilbygg, totalrenovering av leiligheter og eneboliger og oppføring av nye hus. Selskapet flyttet inn på Madserud Proptech Hub sommeren 2019, og teller nå 8 ansatte. 

– De siste 3 ukene har vi hatt all time high i antall nye prosjekter registrert på plattformen, sier Daglig leder Andreas Jebsen. De første ukene etter at tiltakene ble innført i mars var som forventet meget rolige, men fra påske har det vært full fart!

Jebsen nevner flere ulike mulige grunner til at dette har skjedd. – For det første ser vi på dette som et tegn på at den verste frykten kan ha lagt seg litt og at folk tør å planlegge nye prosjekter. I tillegg er det generelt mer fokus på digitale løsninger, noe som også slår positivt ut for oss. Det kan nok også hende at folk som har gått hjemme i ukesvis etter hvert får ekstra lyst til å ta noen grep i boligen! Kansellering av ferieplaner og lavere rente vil også slå positivt ut for folks lommebok, sier Jebsen.

Likevel har ikke Byggstart-teamet avskrevet korona-krisen helt, for de viktigste svarene kommer først mot høsten. – Dersom det blir en bredere nedgang i norsk økonomi med høyere arbeidsledighet og stopp i byggebransjen, så vil det naturlig nok også kunne påvirke oss. Det er klart at mange vil vegre seg for å sette i gang større prosjekter i boligen dersom man er usikker på egen økonomi fremover. Men vi har uansett en sterk underliggende vekst i Byggstart, så vi er ikke bekymret, avslutter Jebsen.

Kontaktperson Byggstart: Daglig leder Andreas Jebsen,  +47 404 88 270 / aj@byggstart.no