Forbereder seg på tidenes bypåske

01. april 2022

– Vi ser at mange ønsker å komme seg ut nå, og at bygulvene blir tatt i bruk tidligere enn før, forteller Selvaag Eiendoms konsept- og utleiesjef Emil Thompson.

– Oslos befolkning er klar for å komme seg ut og for at bygulvene åpner. Vi har allerede sett flere besøkende sitte ute med jakke i ti grader og nyte det fine vårværet. Det er hyggelig å se mennesker som er ute og koser seg og nyter livet igjen. Samtidig forteller flere av våre leietakere at uteserveringen blir tatt i bruk tidligere enn før, forteller Emil Thompson, Selvaag Eiendoms konsept- og utleiesjef.

Etter to år med store svingninger og en rekke restriksjoner for leietakerne på Tjuvholmen og Løren, er bransjen full av forventning før årets sommersesong. 1. april åpnet deler av uteserveringen på Tjuvholmen, og restauranter, kaféer og gallerier forbereder seg på storinnrykk. Årets sene påskeferie betyr bypåske for mange, og alle Tjuvholmens restauranter, bortsett fra én, vil holde åpent.

– Vi har også en rekke spennende prosesser på gang for å få nye og attraktive leietakere på plass på Tjuvholmen. På Løren har vi signert leieavtale med det franske håndverksbakeriet Grains, som vil ha synlig produksjon i tilknytning til kaféen. De åpner dørene inne på Løren Torg til sommeren, og dette gleder vi oss til, sier Thompson.

Livlig på Løren
Til tross for nedstengninger og restriksjoner, har det på Løren vært både optimisme og vekst de siste årene, og den gode trenden har fortsatt også inn i 2022.

– Løren har hatt vekst i omsetningen, og vi ser at de som bor og jobber på Løren har fått enda bedre kjennskap til nærmiljøet og de tilbudene som finnes der. Løren er blitt en «by i byen». Vi jobber kontinuerlig med å gi lokalbefolkningen på Løren et bredt og variert tilbud, samtidig som vi ønsker å ta vare på den gode nabolagsfølelsen når vi inngår nye leiekontrakter, sier Thompson.

– Det unike med Løren er at det er blitt et nabolag man ikke trenger å forlate – man kan tilbringe hele dagen der fordi det er et bredt og variert tilbud. Man kan trene om morgenen, ta en kaffe etterpå, spise lunsj og middag og besøke Nationaltheatret om kvelden, legger han til.

Unik beliggenhet
Tjuvholmen har også et rikt kulturtilbud. Her ligger Astrup Fearnley Museet og galleriene på rekke og rad, med stadig nye utstillere i flotte lokaler. I tillegg til fantastisk arkitektur, sentral beliggenhet og sjøen som nærmeste nabo, har Tjuvholmen flotte parkeringsfasiliteter for både bil og båt. Om man kommer sjøveien til gjestehavnen, kan man fortøye like utenfor restaurantene.

– Tjuvholmen er et fantastisk område for mat og drikke, kunst og kultur, og opplevelser. Her kommer du tett på sjøen og har noen av byens aller beste solforhold. Det er fantastisk soloppgang på den ene siden, og solnedgang på den andre. Serveringsstedene byr på noe for enhver smak – enten du bare skal dit for et kort besøk og en kaffe eller is, eller et lengre opphold ved en av restaurantene, sier Katrine Østensen, markedsansvarlig for bygulv i Selvaag Eiendom.

Hun merker også at leietakerne på bygulvene er engasjerte, og ser frem til å ta imot Oslos befolkning uten restriksjoner.

– Vi gleder oss over at byen har åpnet opp igjen, og at vi har muligheten til å gå ut og kose oss med venner og familie. Uteserveringen er åpnet og alt ligger til rette for at man kan bruke ferien til å besøke sin favorittrestaurant, sitte ute i solen eller benytte seg av et av de mange kunst– og kulturtilbudene Løren og Tjuvholmen har å by på, sier Østensen.

Sjekk ut Tjuvholmen.no og Loren.no for kommende arrangementer og aktiviteter.