Bielke&Yang skal ruste opp historiske Dronningens gate 13

14. mai 2024

Selvaag Eiendom velger Bielke&Yang til å utvikle den visuelle profilen og konseptene i Dronningens gate 13.

Det historiske kvartalet i Kvadraturen skal gjennom en storstilt utvikling der ærverdige Dronningens gate 13 skal oppgraderes, flere boliger skal bygges og nye møteplasser skapes. Selvaag Eiendom har store ambisjoner for Dronningens gate 13, men å lykkes med å skape et pulserende bysted gjøres ikke alene.

– Når vi nå jobber med å realisere Dronningensgate 13 er det viktig at vi har med oss et godt lag, bestående av mennesker med både kunnskap og driv for at vi sammen skal lykkes med å skape liv i Kvadraturen. Bielke&Yang viste en solid forståelse for Selvaag Eiendom sine ambisjoner, samtidig som de hadde gjort et grundig dypdykk inn i eiendommens og områdets historie. Det er nettopp respekten for det historiske, der vi evner å tilpasse løsninger for tiden vi lever i, som vil gjøre dette bystedet helt unikt, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom.

Bielke&Yang presenterte sitt forslag for utvikling av en identitet som underbygger det historiske perspektivet og rollen Dronningens gate 13 i konkurranse med tre andre byråer.

– Å være med på å skape endring og bidra til at Oslo blir en bedre by å leve i er noe som driver oss hver dag. Derfor er vi veldig takknemlige for at Selvaag Eiendom viser oss denne tilliten og vi gleder oss til å begynne å jobbe med identiteten til dette historiske bystedet. Helt fra første stund ble vi utrolig engasjerte i dette prosjektet, og de mulighetene som ligger der. Kvadraturen har en rik kulturhistorie, og vi gleder vi oss til å gjenreise denne stolte historien sammen med Selvaag Eiendom. Kvadraturen fortjener å igjen bli en destinasjon, slik det en gang var, sier partner og design manager Martin Yang i Bielke&Yang.

Bielke&Yang har tidligere jobbet med anerkjente prosjekter som blant annet Landbrukskvartalet og Sommerro.