Bauhaus til Berger med ny transportsatsning

04. februar 2022

Byggevaregiganten signerer med Selvaag Eiendom for 15.000 kvadratmeter i Fjellboveien, og etablerer egen distribusjonsløsning som skal betjene 1,5 millioner norske privatkunder.

Selvaag Eiendoms logistikkeiendommer på Berger får nok et kjent merkevarenavn på veggen når Bauhaus flytter inn i Bohus’ tidligere lokaler i Fjellboveien 7. Byggevareleverandøren har signert en femårskontrakt med opsjon på ytterligere fem år for hele den 15.000 kvadratmeter store eiendommen, og knytter seg dermed enda tettere på det norske markedet.

– Vi er veldig glade for å få en så stor og velkjent aktør på plass. Bauhaus er en solid og seriøs leietaker med en god markedsposisjon i Norge. Å få inn en slik leietaker på Berger er viktig for oss, da dette logistikk-clusteret er et av våre satsningsområder, forteller administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom.

­– Teamet som har jobbet med dette har gjort en meget god jobb – både rådgiverne på begge sider og Selvaag Eiendoms egne ansatte. Eiendomssjef Mette Hammer Nordtvedt har ledet arbeidet, og vært en svært positiv ressurs inn i denne prosessen.

Selvaag Eiendom eier også naboeiendommen Fjellboveien 13, som i dag leies av Freja.

– Berger har en ideell plassering nord for Oslo, med enkel av- og påkjøring og kort vei til både hovedstaden og Gardermoen via E6. Eiendommen har svært god synlighet fra veien, og vi gleder oss til å få Bauhaus-skiltet på veggen. Bauhaus har en tydelig og fin logo som alle kjenner, og det er vi stolte av. Vi håper de vil bli fornøyde med oss som utleier og at de vil trives i våre lokaler, sier Martinsen.


Leverer varene

Etableringen på Berger er en del av Bauhaus’ strategiske satsning om å flytte netthandelen fra Sverige og enda nærmere norske forbrukere. På den måten spares miljøet for unødvendige fraktmil over grensen, samtidig som kundene får en hurtigere leveranse. Fra Fjellboveien skal byggevarekjeden også forsyne varehusene i Norge med varer.

– Vi lette etter et lokale som passet distribusjonssatsningen vår og samtidig var velegnet som lager. Herfra skal vi plukke og pakke ordre til privatkunder i hele Oslo-området, og kjøre ut varer med egne lastebiler til hele 1,5 millioner norske kunder, forteller Håkan Asp, logistikkutviklingssjef i Bauhaus.

– Vi synes lokalet er utrolig fint og godt vedlikeholdt, og beliggenheten ved E6 og avstanden til Oslo er perfekt. Vi har hatt et svært godt samarbeid med Selvaag Eiendom og opplever dem som en god samarbeidspartner. Det har vært en veldig fin dialog i hele prosessen, og de er veldig imøtekommende og hjelpsomme på alle måter, sier Asp.


Høy etterspørsel

Det er DNB Næringsmegling ved Steinar Frøland som har bistått Selvaag Eiendom i utleieprosessen. Sammen har de jobbet tett med både strategi og konsept.

– Det har vært veldig god interesse for eiendommen, både fra store og mindre interessenter. Selvaag Eiendom har vært tro mot strategien, og da vi kom i kontakt med Bauhaus forstod alle at dette ville passe begge parter. Selvaag Eiendom og Bauhaus er to solide og anerkjente aktører som har de beste forutsetninger for å ivareta et godt samarbeid i fremtiden, sier Frøland.

Frøland og hans kolleger merker en økt etterspørsel etter gode logistikkeiendommer, blant annet som følge av områdeutvikling og økt netthandel. God beliggenhet og tilgjengelighet, samt funksjonelle lokaler med god standard er blant de mest etterspurte kvalitetene.

– Etterspørselen etter lager- og logistikkarealer har de siste årene vært veldig høy, og vi ser for oss at denne situasjonen vil vedvare de kommende år. Mange ønsker seg lokaler nærmest de sentrale delene av Oslo, og de aller fleste vurderer lokaler i aksen mellom Vestby og Gardermoen. Det er viktig at eiendommene har lett tilgjengelighet fra hovedveiene, og synlighet og profilering verdsettes også høyt – sistnevnte spesielt hos handelsaktører og utenlandske virksomheter, forteller Frøland.