Åpent Bakeri åpner på Tjuvholmen

16. august 2018

Selvaag Eiendom har signert leiekontrakt med Åpent Bakeri, som åpner i løpet av vinteren i Tjuvholmen allé 15.

 

– Vi har lenge vært på utkikk etter den helt rette aktør til lokalet i Tjuvholmen allé. For oss er det viktig at stedet fungerer som et samlingspunkt og et naturlig møtested for de som bor, jobber og besøker oss på Tjuvholmen. Åpent Bakeri har alle de rette faktorene og vi mener det har vært vel verdt ventetiden. Vi ser veldig frem til åpning i løpet av vinteren, sier Kenneth Olsen, eiendomssjef i Selvaag Eiendom.

Åpent Bakeri er et håndverksbakeri som bygger på kunnskap, tradisjoner og rene, naturlige råvarer. Bakeriet er tidligere etablert flere steder i Oslo, bl.a. på Damplassen, Adamstuen og Aleksander Kiellands Plass. På Tjuvholmen tar Åpent Bakeri over lokalene som tidligere huset Bergshaven i Tjuvholmen allé 15.

– Vi gleder oss veldig til å åpne nytt utsalg på Tjuvholmen. Alle bydeler bør ha et godt håndverksbakeri, og vi ønsker å lage et hyggelig møtested med stort utvalg av bakst, lunsjmat og deilig kaffe, servert av effektive og hyggelige ansatte, sier Øyvind Lofthus og Emmanuel Rang, gründere og medeiere i Åpent Bakeri.

– Bakervarene våre kjenner nok mange igjen. Flere av brødene og småvarene er de samme som for 20 år siden da vi åpnet på Inkognito terrasse, og det gode syltetøyet vårt er fortsatt gratis, fortsetter han.

 

Selv om de har vokst de siste årene baker de fortsatt på samme måte som de alltid har gjort påpeker Rang.

– Det betyr bruk av mye surdeig, kun naturlige råvarer, lange liggetider og minimalt med gjær for den gode smaken, konsistensen og holdbarheten. Vi håper og tror at Åpent Bakeri kan bli et godt supplement til det allerede flotte tilbud av spisesteder som finnes i området i dag, sier han.

 

Fremtidens Tjuvholmen

– Etableringen av Åpent Bakeri et ledd i strategien for fremtidens Tjuvholmen der vi samler små og store restauranter, lavterskel og gourmetrestauranter i et herlig samspill. Det har vært avgjørende for oss å finne en driver som både kan tilby hjemmebakte kvalitetsbakevarer og som samtidig forstår viktigheten av å skape et hyggelig og innbydende møtested, sier Olsen, og avslutter: – Selvaag Eiendom jobber kontinuerlig med å finne nye, spennende aktører og konsepter som vil være med på å skape Oslos beste restaurant-kluster, og vi er stolte av å kunne ønske Åpent Bakeri velkommen til Tjuvholmen.