Til høsten får destinasjonen et etterlengtet tilskudd når VIN Tjuvholmen åpner dørene. I samarbeid med Akershusgruppen skal VIN puste nytt liv i de tidligere lokalene til Freddy Fuego og Takashi.
– Kunsten bak et godt bysted er et resultat av en rekke valg, både store og små. Når vi ser etter nye leietakere til våre butikk- og restaurantlokaler er vi på jakt etter kvalitet, kunnskap og kompetanse. Vi er derfor begeistret over at VIN og Akershusgruppen ønsker å revitalisere lokalene og gleder oss til å få dem til nabolaget, forteller Amund Mehli, eiendoms- og transaksjonsdirektør i Selvaag Eiendom.
Jørn Damkjær har vært eier og daglig leder i VIN siden åpningen i Bjørvika 2019 og ser frem til å utvide suksessen til Tjuvholmen.
– Å åpne en vinbar på Tjuvholmen er noe vi har tenkt på lenge og endelig har vi funnet de rette lokalene. Vi har drevet vinbar i Bjørvika siden 2019 og mange av våre eksisterende gjester bor og jobber i dag på Tjuvholmen/Aker Brygge. Det skal derfor bli fint å åpne en ny vinbar i deres nærmiljø, slik at vi får plass til alle som vil besøke oss, forteller Jørn Damkjær, daglig leder i VIN.
VIN Bjørvika har allerede gjort seg bemerket internasjonalt, med plasseringer på prestisjetunge lister som «verdens beste utvalg på glass og flaske» blant vinbarer og nevnt som «en av 150 barer du bør besøke i verden før du dør».
– Baren på Tjuvholmen skal selvfølgelig ikke være noe dårligere og vil ha over 100 viner på glass og en vinkjeller som rommer over 15.000 flasker vin. I tillegg vil det være et solid utvalg med øl, gin og brennevin. Av mat får du servert ost, skinke, pate og hummersuppe. Vi liker å være et rendyrket barkonsept med et stort utvalg vin på glass og gode småretter, hvor man kan tilbringe en hyggelig kveld med kollegaer, venner og kjæresten, avslutter Jørn i VIN.