Samarbeidsprosjekt – Union Brygge

  • Areal

    52300 m2

  • Byggeår

    2005-2016

  • Område

    Drammen

Union Brygge

Union Brygge har blitt et referanseprosjekt for god byutvikling og i 2017 vant prosjektet årets Citypris. Juryen la vekt på at Union Brygge har hevet lokale kvaliteter på byens egne premisser og gjort Drammen til et nasjonalt forbilde for god byutvikling.

«Union Brygge er et sjeldent godt eksempel på viktigheten av at gode byutviklere mestrer flere disipliner på en gang. Og juryen er særlig imponert over hvordan forståelse av bygningsmasse, infrastruktur og henvendelse til elven er satt i sammenheng med de ulike leietagerens krav og enkeltbrukere behov. Til sammen har dette gjort at hele Drammen by på rekordtid har fått et virkelig eierskap til prosjektet», skriver juryen om Cityprisen-vinneren. 

Union brygge drives av Union Brygge eiendomsutvikling AS under ledelse av Trond Åsheim. Mobil: 915 15 478 | E-post: trond.aasheim@unioneiendom.no

FRA PAPIRINDUSTRI TIL DRAMMENS MEST ATTRAKTIVE BYDEL

Union Brygge er i dag Drammens mest attraktive bydel, hvor kultur, kunnskap og kunst er en del av hverdagslivet. Her ligger elvepromenaden, serveringssteder, hotell, høyskole og mye mer. Daglig besøker omlag 7-8000 mennesker bydelen og over 100 næringsvirksomheter holder til her. Området strekker seg fra Statens Hus i øst til Øvre Sund Bru i vest på begge sider av gata Grønland.

Glassverket

Utviklingspotensial på industrihistorisk grunn

Glassverket hører til i porteføljen til Union Eiendomsutvikling og har vakker beliggenhet i Drammensfjorden, med 600 meter strandlinje og ca. 5 km fra Drammen sentrum. Tomten er på 50 mål med ca. 26.000 m2 næringslokaler, hvor mer enn 40 småbedrifter i dag holder til.

Fremtidplanene for Glassverket innebærer å utvikle tomten til en ny fjordbydel med ca. 500 boliger, diverse bydelsfunksjoner og noe næringslokaler.

Historie

Drammen Glassverk holdt til på området i perioden 1873 og 1977. Her ble det produsert vindusglass, flasker og annet bruksglass. Fra 1890-årene var fabrikken den eneste produsenten av vindusglass i Norge. I 1959 gikk verket over til elektrisk smelting, som ett av få glassverk i verden.