Tingstuveien

 • Areal

  8000-12000 m2

 • Etasjer

  14-16

 • Byggeår

  Under utvikling

Tomten som ligger tett inntil togskinnene på Skøyen, fungerer i dag som parkeringsplass. – Sammen med naboene ser vi nå på mulighetene for utvikling av kvartalet, forteller utviklingsdirektør Magnus Skallerud.

– At det er lett å se «juvelen» i eiendommen som ligger inneklemt mellom jernbaneskinnene og Hoffsveien, er vel kanskje å ta i. Men med Skøyen stasjon som nærmeste nabo og den kommende T-banestasjonen for Fornebubanen i umiddelbar nærhet, ser vi tydelig konturene av en av Oslos desidert mest sentrale beliggenheter, forklarer Skallerud.

I løpet av få år blir Skøyen et av landets travleste knutepunkt. Selvaag Eiendom har derfor igangsatt en mulighetsstudie for å se nærmere på potensialet tomten byr på.. Et av alternativene vi ser på er utvikling av eiendommen til et hotell med 200 rom.

 

Visjonen

– På hotellet på Skøyen stasjon starter du dagen med vakker soloppgang og et Oslo som våkner til liv, midt i et av byens travleste knutepunkt. Du tar heisen ned til lobbyen, og rusler rett ut i stasjonsområdet. Derfra tar du t-banene til Fornebu eller toget til Oslo S.

Etter en hektisk dag, avrunder du ved bassengkanten på taket i 14. etasje, mens du nyter den fargesprakende solnedgangen, forklarer utviklingsdirektøren med innlevelse.

– Det vil fortsatt ta 3-4 år før områdeplanen for Skøyen er endelig avklart. I tillegg kommer utfordringer som for eksempel bygging av nytt dobbeltspor. Det har lenge vært snakk om at T-banestasjonen på Skøyen skal legges ved togstasjonen, men nå ser det ut til at det ikke lar seg gjøre på grunn av grunnforholdene. T-banestasjonen vil kunne bli flyttet til krysset Hoffsveien og Harbitzalleen. Tingstuveien er et kjempespennende prosjekt, og jeg ser veldig frem til vi får avklart disse elementene, slik at vi kan komme i gang med arbeidet, sier Skallerud.

Ta kontakt

 • Magnus Skallerud
 • Utviklingsdirektør
 • 479 17 566