Dumplings-trenden har herjet i verdens metropoler i mange år, mens man i Skandinavia stort sett har blitt henvist til mer tradisjonelle kinarestauranter hvis man ønsker å nyte smaken av de tradisjonelle kinesiske melbollene. Nå endrer Beijing8 på dette.
Våren 2018 åpner Beijing8 på Tjuvholmen, side om side med den mexicanske restauranten Freddy Fuego som også åpner til våren. Bejing8 vil servere velsmakende mat som er laget av naturlige ingredienser og hovedrolleinnehaveren på menyen – dumplings – serveres rykende ferske fra tradisjonell bambus-dampkoker. Konseptet er enkelt, med naturlig, sunn mat og økologisk iste brygget på kinesiske te-blader. Selv kaller Beijing8 det «Slow fast food».
”Tidigt i sökprocessen för tänkbara lägen, identifierade vi Tjuvholmen som ett mycket intressant område med en idealisk sammansättning av boende, kontor och handel. Den avgörande faktorn var dock Selvaag Eiendoms uttalade strategi med att skapa en fast-casual destination på platsen tillsammans med noga utvalda restauratörer” sier Magnus Leydner, VD for Beijing8.
«Dette er et ledd i strategien for fremtidens Tjuvholmen der vi samler små og store restauranter, lavterskel og gourmetrestauranter i et herlig samspill. Med nykommerne Freddy Fuego og nå Beijing8 føler vi at vi er på veldig god vei med å skape et enda mer spennende restaurantkluster for de matglade som jobber, bor og besøker Tjuvholmen,» sier Kenneth Olsen, eiendomssjef i Selvaag Eiendom. «Selvaag Eiendom jobber kontinuerlig med å finne nye, spennende aktører og konsepter som vil være med på å skape Oslos beste restaurant-kluster, og vi er stolte av å kunne ønske Beijing8 velkommen til Tjuvholmen,» sier Olsen.